Artiklar / Stränder

Shayna Beach Club & Restaurant i Catalköy

Shayna Beach Club & Restaurant skulle inte kunna ha ett bättre läge. Vid den glittrande viken i Catalköy, alldeles intill havet, ligger den gemytliga restaurangen som också har en badstrand knuten till sig.

Deniz Bardi öppnade Shayna 2009, då hade han redan varit i restaurangbranchen sedan han var 15 år.

– Jag brukade jobba extra vid sidan om skolan, berättar Deniz. Min bror har också alltid varit inom restaurangvärlden och det var på den vägen jag hamnade här.

Sedan dess har han drivit flera restauranger, bland annat Stone Grill i Alsancak.

På platsen där Shayna Restaurant ligger idag, var det tidigare bara en liten snackbar med plaststolar. När Deniz tog över den gjorde han om hela byggnaden och inredde den i en snygg, stilren design med stort trädäck ut åt vattnet. Stranden fanns redan då, men också den gjordes iordning med badbrygga, gräs, solstolar, parasoller och en strandrestaurang.

– Shayna är ett lugnt och skönt ställe, säger Deniz, hit kommer man för att slappna av och ha det trevlig med vänner, ta en drink och njuta av livet.

Menyn består främst av traditionell cypriotisk mat, samt fisk och skaldjur som man är specialiserad på. Fisken fångas av lokala fiskare, som varje morgon fraktar den färsk till Shayna. Beroende på hur fångsten varit köper man in fisk från olika delar av landet, allt från Güzelyurt i väst till Karpaz i öst. Fisk- och skaldjursmeze kostar endast 55 TL och serveras både kall och varm.

Restaurangens kök öppnar kl. 10.00 på dagen och då är man välkommen för frukost. Gästerna består främst av lokala invånare, engelsmän och skandinaver.

Stranden är öppen från mitten av april till slutet av oktober. Man är välkommen att använda stranden när badvakter finns på plats mellan 9.00-18.00. Entréavgiften är 10 TL per person och det inkluderar solstol och parasoll. På stranden finns möjlighet att äta lättare luncher samt beställa massage från Shayna Beach Clubs egna massör. Det kostar 80 TL för 50 minuters behandling.

På frågan om varför man ska välja just Shayna Beach Club & Restaurant, svarar Deniz att den ligger i en ren och vacker vik som är skyddad från vinden. Det är ett familjevänligt ställe där man kan spendera en hel dag och man har bra sikt över sina barn på stranden. Maten är både god och prisvärd, och man kan njuta av den i en vacker miljö.