Se och göra

Körsång och skandinaviska gudstjänster i St. Andrew’s kyrka

St. Andrew’s kyrka i Kyrenia är en av två anglikanska kyrkor på norra Cypern. Kyrkan ligger i backen på väg upp från Kyreniaborgen och har stått här sedan 1913. St. Andrew’s kyrka är en del av Cyperns och Gulfstaternas stift och den är också en del av den världsomspännande anglikanska kyrkogemenskapen.

St. Andrew’s kyrka är öppen varje dag för allmänheten och välkomnar alla, vare sig man är turist eller bor här permanent. Kyrkan är mycket omtyckt av utländska medborgare så väl som lokala cyprioter. Varje söndag är den som vill välkommen att delta i en gudstjänst som äger rum kl 10.00. Efter gudstjänsten serveras fika i kyrksalen. Under veckodagarna anordnar kyrkan också gruppaktiviteter som körsång, bönemöten, bibelstudier och teater. Man har också regelbundna killträffar och tjejträffar. Präster från Skandinaviska kyrkan i Ayia Napa brukar komma till Kyrenia och hålla gudstjänster i St. Andrews kyrka under kristna högtider som påsk och jul.

Kyrkan är självförsörjande och den stöttar dessutom olika välgörenhetsprojekt på ön, därför är den alltid i behov av stöd från allmänheten. Om man vill bidra med sin tid, ge finansiellt stöd eller hjälpa till på något annat sätt så välkomnar kyrkan det varmt.

För mer information om kyrkan och för att se aktivitetsschemat besök St. Andrew’s hemsida på www.standrewskyrenia.org.