Artiklar / Se och göra

Golf på mästerskapsbanan Korineum

Det naturliga golfparadiset Korineum Golf & Beach Resort ligger vackert beläget på de gröna slätterna utanför Kyrenia. Den 18-håliga mästerskapsbanan hade sin Grand Opening i april 2007, och med sin internationella atmosfär lockar den idag golfare från hela världen. Här kan spelare njuta av ett förtrollande landskap med utsikt över sagolika berg och det glittrande Medelhavet. Banan är ett mästerverk i sig med vackert anlagda sjöar och historiska olivträd. Här finns generösa fairways och strategiskt placerade bunkrar. Korineum Golf Academy har en stor driving range som vetter ner mot havet samt flera greener att öva chipp och puttning på.

Korineum kan även erbjuda ett förstklassigt boende på sitt eget boutiquehotell, perfekt för golfgäster som önskar närhet och komfort. Tänk att efter en lång dag bland bunkrar och birdies kunna slappna av på hotellets spa och hälsocenter, eller slå sig ner med en kall öl och njuta i eftermiddagssolen på klubbhusets terass. För golfare som vill kombinera rundorna på banan med sol och bad kan Korineum erbjuda en privat strand med soldäck och ljummen sand att stoppa tårna i.

Under sommarmånaderna arrangeras varje vecka Cyprus Nights, ett evenemang som lockar både golfgäster och andra besökare. På grönområdet intill golfbanan, bland olivträdens grenar, dukar man under en stjärnklar himmel upp till stor buffé. Det bjuds på traditionella läckerheter som hummus, oliver och grillat lamm samt frukt och grönt, ekologiskt odlat från den egna trädgården. Det familjevänliga evenemanget bjuder också på uppträdanden och musik från scen. Ett perfekt tillfälle att njuta av den varma sommarkvällen tillsammans med goda vänner.