Artiklar

Bo mitt i Kyrenias hamn på White Pearl Hotel

Precis som namnet avslöjar så är det här hotellet hamnens vita pärla. Redan på långt håll ser man den kritvita byggnaden glänsa i solskenet när man kommer gåendes längs promenaden. White Pearl Hotel har tveklöst det bästa läget i Kyrenia. Här kan man slappna av mitt i den härliga hamnatmosfären, omgiven av den friska havsdoften och det avlägsna sorlet från närliggande fiskerestauranger. Hotellet är en perfekt utgångspunkt för den som vill lära känna staden till fots. Här kan man strosa runt på de kullerstensklädda gatorna, slå sig ner på ett café och bara njuta av lugnet. Ett stenkast från hamnen finner man ett virrvarr av små pittoreska gränder med arkitektur som låtits växa fram under flera århundraden.

Det familjeägda boutiquehotellet, som har en självklar plats i den omtyckta Lonely Planet-guideboken, uppskattas speciellt för sin storslagna utsikt över hamnen och den medeltida borgen Kyrenia Castle. Hotellet har nio rymliga rum som alla bär namnet av en historisk cypriotisk plats. Ett tips är att göra sin bokning i god tid, då det snabbt bokas upp under sommarmånaderna.

Uppe på sin takterass har White Pearl Hotel också en mycket omtalad indisk restaurang. Den utmärker sig från andra indiska restauranger på ön genom att kunna erbjuda hundra procent traditionella indiska smaker, tillagade av en indisk kock. De eget malda kryddorna, som är direkt importerade från Indien, lovar ett fyrverkeri för smaklökarna. Det är den enda restaurangen på den här delen av ön där man kan beställa in läckra rätter som honungsblomkål och jordnötsmasala (Honey Cauliflower and Peanut Masala). Här kan middagsgästerna njuta av maten till en panoramautsikt över den glittrande hamnen, inramad av Medelhavet och Kyrenias ståtliga bergskedja i bakgrunden.

För mer information och kontaktuppgifter till White Pearl Hotel, se New Cyprus Guide.