Artiklar

Exklusiva smycken hos Reşat Jewellery i Kyrenia

Mitt vid korsningen på Kyrenias största shoppingstråk ligger den familjeägda juvelbutiken Reşat. Vi lämnar Kyrenias stekheta lunchhetta bakom oss och kliver in i den svala luftkonditioneringen. Här inne gnistrat de blankpolerade golven i kapp med de blänkande smyckena i skyltfönstret. Ayse, Valentine och Ali hälsar oss välkomna och vi slår oss ner i de mjuka tygstolarna. Vi börjar prata om trender inom smycken och tidlösa designer som alltid stannat kvar.

Reşat har ett brett utbud av smycken i alla stilar och prisklasser. Den höga standarden och det unika urvalet av smycken gör att man tydligt skiljer sig från andra juvelerare i landet. Varje år åker man på diamant- och guldmässor runt om i världen, bland annat till Hong Kong och Vicenza i Italien, där man spanar in de senaste trenderna och tar med dem tillbaka till Cypern. Många av smyckena är exklusiva och köps bara in i ett exemplar till butiken. Förutom guld och diamanter har man även safirer, rubiner, månsten, smaragder och peridot. Det händer också att man designar smycken efter kunders önskemål, det är inte ovanligt att någon kommer in med en bild på ett vackert smycke de själva önskar ha.

Valentine visar oss några av de senast inkomna smyckena. Ett halsband med tillhörande ring och armband är elegant utformat som fjärilar i vitt, gult och roséguld. Man har också flera färgglada halsband vackert skapta som en krans av blommor eller fjärilar. Diamanthalsbanden är lätta och stilrena med gnistrande stenar i perfekta rader. Man har också ett stort utbud av förlovningsringar.

Reşat Jewellery har funnits i över 36 år. Ägarna Reşat och Huri Altinör tog över företaget efter Reşats far och idag är man mycket framstående juvelerare på Cypern. Förutom den personliga servicen är man särskilt uppskattad för att kunna erbjuda smycken för alla plånböcker och smaker. Kunderna är en mix av cyprioter och utlänningar, och många av turisterna återvänder årligen för att se vad som är nytt på hyllan. Intill juvelbutiken har man även en stor klock- och glasögonbutik med märken som Gucci, Tissot och Breitling. Personalen talar flera språk, bland annat engelska, spanska, ryska och persiska.

För mer information, se New Cyprus Guide.