Artiklar

En av världens bästa destinationer för utlandsboende enligt Forbes

Tidningen Forbes utnämnde nyligen norra Cypern till en av världens bästa destinationer för köp av strandnära fastigheter. Norra Cypern nämns som nummer ett på en lista man delar med Colombia, Brasilien, Mexiko och Belize.

Listan visar resultatet från den årliga underökningen ”Bo och Investera Utomlands ’Global Property Survey 2021”, ett årligt index som visar vad det kostar att äga fastigheter på de mest eftertraktade platserna för utlandsboende i världen.

Forbes skriver: ”Om du drömmer om att pensionera dig nära stranden, är de här länderna dina fem mest prisvärda alternativ för 2021. Alla marknaderna har dessutom goda investeringsmöjligheter för uthyrning, vilket även gör dem till utmärkta platser att tjäna pengar på under tiden du själv inte är där”.

Om norra Cypern skriver man att det är en säker och välkomnande destination med en utvecklad infrastruktur för turism som inkluderar kasinon och lyxhotell, alla mycket mer prisvärda än dess motsvarigheter i grannländer som Frankrike och Italien.

”På norra Cypern får man det bästa av Medelhavet till en bråkdel av vad det kostar att bo på andra Medelhavsdestinationer”.

Utöver de låga kostnaderna så nämns havet och stränderna som landets största attraktion. På norra Cypern är det möjligt att äga en strandnära lägenhet med havsutsikt för så lite som 600.000 svenska kronor. Det är också möjligt att köpa med låga kontantinsatser då byggbolagen här kan erbjuda direktfinansiering.

Är du intresserad av utlandsboende på norra Cypern? Kontakta Norra Cypern Fastigheterinfo@ncfastigheter.se eller tel: +46 76 204 03 10