Artiklar

Mpower Sport Club – det största fitnesscentret på Cypern

Om du längtar efter en tonad eller vältränad kropp finns det bara ett mål på kartan. Sträckt över 5000 kvadratmeter är Mpower Sport Club i Kyrenia det överlägset största och mest imponerande gymmet på Cypern.

Med fokus på ditt totala välbefinnande är utbudet av program som erbjuds här utformat för att öka din personliga hälsa och träning i en vänlig, välkomnande miljö. En rad medlemskapsalternativ erbjuder tillgång till både gym och ett brett utbud av fitnessklasser.

Vi träffar Halil Emrah Adali, VD för AGAD Consultancy som startade MPower i september 2013, för att fråga honom några frågor om anläggningarna och hans jobb.

-Vi börjar med att ställa en viktig fråga för våra läsare; har ni engelsktalande personal?

”Ja, vi har en hel del engelsktalande personal som kan hjälpa alla som inte talar turkiska. Våra kvalificerade instruktörer brinner för att hjälpa våra medlemmar att uppnå en positiv förändring.”

– Hur mycket kostar ett medlemskap?

”240TL per månad men om du anmäler dig till längre medlemskap eller är en tidigare medlem kan du få det rabatterat. Priset per månad blir lägre om du anmäler dig i sex månader, tolv månader eller om du är en tidigare medlem. Vi erbjuder folk att komma och uppleva den avslappnade men ändamålsenliga miljön här på Mpower Sport Club och upptäcka den träningsutmaning som får bäst resultat för dig. Man kan komma och använda faciliteterna för en dag eller två och prova på gratis innan man bestämmer om man vill ha ett medlemskap eller ej.”

– Vilken utrustning och klasser erbjuder ni?

”Gymmet är utrustat med ett brett sortiment av vikter och kardiovaskulär träningsutrustning. Våra vänliga instruktörer finns alltid till hands för att visa en runt, visa hur man använder utrustningen korrekt och ge tips om hur man får ut det mesta av sitt träningspass. Vi har 52 kardiomaskiner, som springmaskiner, trappstegsmaskiner, ARC-Trainers, roddmaskiner och olika träningscyklar. Vi erbjuder minst två träningsmaskiner av alla slag så att ingen behöver vänta på sin tur. Vår personal är alltid där för att hjälpa till om det finns problem med en maskin eller om medlemmar behöver hjälp. Vi har gjort en investering på två miljoner dollar på endast maskiner.”

”Vi erbjuder en mängd olika klasser för alla åldrar, fitnessnivåer och intressen. Det är möjligt att när som helst gå med i en klass. Välj mellan över 35 lektioner per vecka, inklusive Pilates, Yoga, Brazilian Jujutsu och Capoeira, Kickboxing, Spinning, TRX, Abs-klass och våra populära Kango Jump-klasser. Träning genom dans har blivit mycket populärt och därför börjar vi också med Zumba-klasser snart. Endast några av våra klasser är outsourcade och kräver ytterligare betalning till medlemskapet. Vi har 40 cyklar i spinnklassen och 30 rep i TRX-klassen. Samtliga sex studior är 150m2 vardera och vi har också ett rum för barn så att deras föräldrar kan träna och veta att deras barn tas väl hand om. Vi erbjuder också 14 duschar i våra omklädningsrum; sju för män och sju för kvinnor. Genom våra sponsorer, till exempel Head & Shoulders, Gillette, Neutrogena, Panten Pro-V, kan vi erbjuda en mängd olika toalettartiklar och prover till våra medlemmar. Varje månad ger sponsorerna också bort omkring 200 gåvor till våra medlemmar.”

– Hur många personliga tränare har ni?

”Vi har cirka 45 personliga tränare i vår personal, de flesta av dem flerspråkiga. Några av de språk som talas är nigerianska, ryska, persiska, turkiska och engelska. Det spelar ingen roll vilken tidigare erfarenhet man har, man kan alltid få hjälp från en personlig tränare. Vi rekommenderar våra medlemmar att prata med receptionen som hjälper till att välja den personliga tränare som passar en bäst. För en ny medlem är priset 600 turkiska lira och det inkluderar medlemskapet och 12 personliga träningssessioner per månad.”

– Erbjuder ni kostråd till era medlemmar?

”När det gäller kost och råd kan vi ge rekommendationer för att hjälpa våra medlemmar men vi kan inte ge ut något på papper, eftersom vi inte är läkare och alla är olika och har olika behov. Medlemmar kan också ha allergier som de inte är medvetna om eller vara gravida. Vi har en dietist till hands som kan kontaktas vid behov.”

– Vad gör Mpower till ett bättre gym än andra på norra Cypern?

”Mpower är det bästa gymet, inte bara för att det är det största. Vi har 7200 medlemmar med en maximal kapacitet på 600 personer i timmen, och vi ger utmärkt service till alla dessa medlemmar utan några problem. Den primära tiden för gymmet är mellan 17.00 och 20.00 och är den mest trafikerade tiden med flest människor. Dock är det inte alltför märkbart på grund av de stora anläggningarna.”

”Personlig kundvård är extremt viktigt och vi tycker oss vara det ledande fitnesscentret på Cypern inom kundvård och support. När det gäller anläggningar erbjuder vi en gymbutik som säljer kosttillskott, sportkläder och sportutrustning och allt du behöver för din träning, även strumpor,” säger Emrah med ett leende. ”Vi har också hela rum inrättade för kickboxing och crossfit och bordsporter som bordtennis. På övervåningen har vi en restaurang och hälsobar för näring före och efter träningen. Parkeringen precis utanför rymmer minst 400 bilar samtidigt och platsen längs huvudvägen är fördelaktig och ger enkel tillgång till alla.”

”Vi planerar fortfarande att expandera ytterligare med tennisbanor och pool inom de närmaste åren och en bastu redan i år.”

– Vad med den här verksamheten ger dig mest glädje?

”När vi får människor att må bra i sig själva. Jag älskar att medföra hälsa i människors liv och göra gymmet till en mötesplats där det är lätt att få nya vänner.”

För öppettider och kontaktuppgifter till Mpower Sports Club, se New Cyprus Guide.