Artiklar

Semester vid Medelhavet på Manolya Hotel

Manolya Hotel ligger längs kusten i Lapta. Hotellet är ett perfekt val för den som vill njuta till fullo av sol och bad under sin semester på Cypern. Manolya Hotel har ett stort poolområde som vackert ramas in av det turkosklara Medelhavet. Som hotellgäst väljer du själv om du vill spendera dagen på en solstol vid poolen eller kanske nedsjunken i en hängmatta ute på trädäcket intill havet.

För den som inte klarar av att vara stilla finns det flera aktiviteter att sysselsätta sig med, bland annat dykning, snorkling, fiske, jetski och bordtennis. Vill man prova att fiska eller snorkla kan man hyra utrustning i receptionen. Dykningsklubben Cyprus Underwater Explorers håller till på hotellet och anordnar dagligen kurser i dykning. Varför inte inleda morgonen med dykning i havet utanför hotellet, för att sedan njuta av en god och välförtjänt frukost intill poolen!

Manolya har en stor buffé- och à la carte-restaurang med en imponerande utsikt över havet och poolområdet. Varje morgon serveras en fräsch Medelhavsinspirerad frukost i restaurangen. Du plockar själv vad du vill ha från buffébordet, här finns solmogna persikor och plommon, bröd, marmelad, kalkon, korv, ägg, grönsaker och alla lokala ostar du kan tänka dig! En kock står mitt i restaurangen och tillagar omelett, äggröra och pannkakor, precis som du vil ha dem. Du kan välja om du vill slå dig ner ute på den soliga terassen eller inomhus i den svalkande luftkonditioneringen, oavsett vad du väljer har du en fantastisk vy över havet att vila blicken på! Hotellet har också en ”American Bar” där man kan njuta av goda drinkar.

Väljer du att bo på Manolya Hotel har du nära till både natur och stadsliv. Receptionen hjälper dig gärna att boka guidade turer av ön eller vandringsutflykter i bergen. Manolya Hotel har ett nära samarbete med med Cyprus Active som anordnar Jeepsafari, bergsvandringar och cykelturer runt om på ön. Cyprus Active har engelsktalande, mycket kunniga guider, som på ett underhållande och informativt sätt visar dig antika platser och storslagen natur.

Hamnstaden Kyrenia ligger bara några minuter bort med bil. Här finns ett brett utbud av restauranger, sevärdheter och nattliv. Manolya Hotel hjälper till med transport om du vill ta dig hit. Det är heller inte dyrt med taxi. Många som semestrar på norra Cypern väljer att ha hyrbil för att på egen hand upptäcka ön och på ett smidigt sätt ta sig runt. Hotellet kan hjälpa till med bokning av hyrbil.