Artiklar

Konstnärsresa till Bellapais på norra Cypern

Har du någonsin önskat att du kunde måla? Eller är du en van konstnär som ser dig om efter nya platser att inspireras av? Då kanske Malferien med Gerhard Ruhland kan vara något för dig. Vår, sommar och höst beger sig Gerhard tillsammans med konstgrupper ut till några av Europas mest bildsköna länder för att under några dagars tid måla, upptäcka och njuta.

Vi träffades en solig oktoberdag nere vid poolområdet på hotellet Bellapais Gardens då Gerhard och den tillresta gruppen var i full gång med att fylla målardukarna med mjuka akvareller. Bland motiven fanns Bellapais Abbey, stränder och andra platser man hunnit besöka under veckans gång.

Gerhard berättar att norra Cypern är en av hans favoritdestinationer för konstnärsresorna. Hit återkommer han varje oktober med nya grupper. De bor alltid på Bellapais Gardens där han kommit att bli mycket god vän med ägarna. På dagarna gör man utflykter och målar, och på kvällarna äter man gott och njuter av hotellets egenproducerade viner.

Deltagarna får lära sig olika målartekniker och man använder både akvarell, olja och akryl. Några är nybörjare medan andra är mer erfarna, vissa har varit med på Malferiens konstnärsresor tidigare medan andra är nya. Här finns ingen konkurrens utan alla utgår från sig själva, glädjen till måleriet delar man dock och här görs vänner för livet!

För mer information om konstnärsresorna till norra Cypern och andra platser i Europa besök Malferiens webbsida här.

Sidan är endast på tyska, men här finns kontaktuppgifter till Gerhard som talar perfekt engelska och kan skicka ut information om resorna på engelska.