Artiklar

Semester på Kocareis Bungalows Resort

Kocareis Bungalows Resort kan närmast liknas vid en egen liten semesterort längs Cyperns östra kust. Bara några kilometer utanför Famagusta skimrar det lilla familjeägda resortet som en pärla vid strandkanten. För Kocareis Bungalows ligger just där, direkt på den gyllene sandstranden.

När man kör in på parkeringen så ser hotellet inte ut att vara mycket för världen, men så fort man gjort den lilla promenaden under stone arce och in på området möts man av en vackert anläggning med en fantastisk panoramautsikt över det turkosa Medelhavet.

Kocareis har en stor strandrestaurang som serverar cypriotisk och internationell mat. Här slår man sig gärna ner, kanske med en svalkande Efes – den lokala ölen, och njuter av semestern. Det finns en liten aktivitetshall intill där barnen kan spela biljard eller spelmaskiner, om de skulle tröttna på att leka ute i solen vill säga.

Från restaurangen har man bokstavligt talat bara ett steg ner till stranden. Här kan man välja bland två hundra parasolltäckta solstolar. Man behöver inte vara gäst för att njuta av en dag på stranden på Kocareis. För endast 10 TL får man tillgång till solstol med parasoll en hel dag, och då ingår även en flaska vatten.

Kocareis strand sträcker sig ca 350 meter längst vattnet, och följer man den från restaurangen och söder ut kommer man till den grönskande trädgård där hotellrummen ligger utspridda i en byggnad på två våningar. Och inte helt överraskande har alla rummen en makalös utsikt över havet från sina rymliga balkonger!

Kocareis har ännu en restaurang som ligger en våning upp i huvudbyggnaden. Här kan man äta middag med en exklusiv utsikt över havet som i skymningen färgas vackert rosa. Alla hotellets restauranger och barer är öppet till sent.

Uppriktigt talat så fyller Kocareis Bungalows Resort alla dina semesterbehov, och att lämna hotellområdet under vistelsen på Cypern är absolut inte något måste. Men så klart finns det många attraktioner att besöka i närheten! Och hela denna kust är välsignad av härliga stränder, så vill man hyra bil och ge sig iväg på en utflykt är det också något som varmt kan rekommenderas.

Den antika ruinstaden Salamis och den historiska klostret St. Barnabas ligger endast några minuters körning bort. Den kända staden Famagusta har också mycket att bjuda på när det kommer till historiska sevärdheter, faktum är att staden brukar liknas vid ”ett enda stort utomhusmuseum”. Så för den historiaintresserade är detta ett måste!

Från Iskele där hotellet ligger är det heller inte långt till nationalparksområdet Karpaz, där man både kan mata vilda åsnor och vara med när sköldpaddor kläcks på stranden. I Karpaz ligger Golden Beach, Cyperns mest storslagna strand.

På hotellet kan man förutom sol och bad ägna sig åt vattensporter som jetski, snorkling och dykning. Och för den som är sugen på en aktiv semester i bergen finns det möjlighet för både bergsvandring och mountainbiking.

Läs mer om Kocareis Bungalows Resort på New Cyprus Guide.