Artiklar

Halos Trading är återförsäljare av världsledande vitvarumärken

Vi kliver in genom dörrarna till Halos Tradings huvudaffär i Famagusta. Det är högt i tak och det välpolerade golvet skiner strålande vitt. Längs väggarna står spisar, kylskåp och diskmaskiner i raka linjer. En köksfläkt som påminner om en kristallkrona reflekterar solljuset som letar sig in genom butikens stora fönster. Halil Giritli hälsar oss välkomna och tar med oss på en rundtur i den ljusa lokalen som består av fem våningar. Halos Trading etablerades år 2000. Från början sålde man enbart luftkonditioneringar av märket Mitsubishi, men efter hand växte sortimentet till att inkludera vitvaror, möbler och hushållsapparater av världsledande märken. I dag är man den största distributören av internationella hushållsprodukter på norra Cypern, och den enda stora detaljhandeln som arbetar med konceptet att samla alla märken under ett och samma tak. I Halos sortiment ingår bland annat italienska Zanussi och Elica, tyska AEG och WMF, spanska Fagor och svenska Electrolux. Man är på norra Cypern ensamåterförsäljare av dessa märken.

Halos har många internationella kunder som uppskattar att kunna välja bland välkända märken när det är dags att inhandla vitvaror och hushållsapparater till den nya semesterbostaden. Vi svenskar känner oss såklart trygga med Electrolux produkter som vi vet håller mycket hög standard. Halil berättar att det var med stor ansträngning de lyckades vinna det svenska vitvarumärkets förtroende att bli ensam återförsäljare på norra Cypern. ”De hade redan en samarbetspartner på ön, men när de såg våra höga ambitioner och vårt effektiva sätt att arbeta, tog de beslutet att vi skulle få sälja deras produkter. Idag har vi en mycket god relation med Electrolux och de kommer på regelbundna besök från Sverige varje år. De ser hela Cypern som Europa och därför har vi tillgång till exakt samma produkter som man säljer på södra sidan, med samma höga standard och alltid de senaste modellerna”.

Vi går förbi avdelningen med spisar och fläktar, och vidare till hyllorna med hushållsapparater som står uppradade i prydliga rader och väntar på att få följa med någon hem. Här finns matberedare, kaffebryggare, espressomaskiner, stavmixrar och skålar. Inte långt bort har man en vägg med stekpannor och grytor, och här finns också ett helt skepp med saker till badrummet.

Halos har idag fyra stora butiker i Famagusta, Nicosia och Kyrenia. Men när man startade företaget för sexton år sedan började man som en liten butik. ”Jag och min företagspartner är lokala (locals) och även fast vi idag är ett stort varuhus bemöter vi våra kunder med samma personliga service som vi alltid gjort,” förklarar han. ”Det här är vår huvudsakliga verksamhet (main business) och vi är alltid personligen på plats i våra butiker”.

Halos har ett ungt försäljningsteam som utmärker sig genom sin moderna syn på service och att alltid se till kundens bästa. Man har ett mycket stort förtroende hos sina kunder. Halil nämner att det är viktigt att personalen trivs på jobbet och man arbetar på ett europeisk sätt när det kommer till personalhantering. De anställda på Halos är alltid utbildade och uppdaterade om de senaste produkterna och man åker på regelbundna utställningar runt om i världen för att göra inköp. Man är dessutom det enda företaget som kan erbjuda efterförsäljningsservice i tre olika städer varje dag i veckan. Man har tekniskt utbildad personal i varje butik och därför kan man ge snabb service. För köparen ingår alltid leverans och installation av produkterna i priset. Alla garantier är europeiska och man säljer enbart europeiska märken.

Halil önskar alla kunder varmt välkomna in i någon av Halos butiker och garanterar att de kommer få ett vänligt mottagande av honom och hans personal.

Se Halos Tradings webbsida.