Artiklar

Bo bekvämt på Glaro Garden Hotel i Karpaz

Glaro Garden Hotel är ett familjedrivet hotell med ett ekologiskt livsstilskoncept – helt klart en upplevelse man inte får missa!

Hotellet ligger i Dipkarpaz, en traditionell by där det gamla Medelhavet lever kvar, med gamla stenhus och solbrända ängar och små tavernor längs vägarna. Dipkarpaz är den perfekta utgångspunkten för turister som vill uppleva nationalparksområdet Karpaz på Cyperns östra udde. Härifrån är det inte många kilometer till orörda Golden Beach och Apostel Andreas kloster.

Glaro Garden har en grönskande trädgård där fina små stenstugor står redo att ta emot sina gäster. Boendet är enkelt men bekvämt. Alla stugor har ett eget badrum med dusch och ett litet pentry. Utanför dörren finns en liten altan där man gärna slår sig ner och njuter av lugnet. Ovanför palmerna och rosbuskarna kastar sig ivriga svalor hit och dit i luften. För övrigt är det helt lugnt och stilla.

Restaurangen ligger i huvudbyggnaden och här serveras det klassisk cypriotisk byfrukost varje morgon. Från Glaro Garden är det inte långt till havet. Följer man vägen genom byn och ut mot kusten kommer man till de kända ruinerna av Ayios Ayphilon kyrka.

Aktiviteter på och i närheten av Glario Garden:
Golden Beach strand, 15 minuter med bil.
Secret Beach, 5 minuter. Glaro Garden erbjuder gratis transport hit.
Kurser i matlagning.
Naturvandringar, cykling, fågelskådning, jeep safari, snorkling, dykning, sol och bad och fiske.

För mer information och kontaktuppgifter till Glaro Garden Hotel, se New Cyprus Guide.