Artiklar

Smaka god meze på Eminem Restaurant

Efter att ha bott några år på Cypern blir man ganska kräsen när det kommer till meze. Man är väl medveten om hur det ska smaka, och det gäller att allt från hummus och auberginröra till oliver, stekta champinjoner och halloumiost är perfekt tillagade. Till det ska det finnas nybakat bröd, en färsk sallad och goda ostar. På Eminem restaurant gör man alla rätt när det kommer till meze. Dessutom har man varma mezerätter (både kött och vegetariskt) med bland annat grillspett, falafel och ostfylld svamp. Menyn är bred med något för alla.

Eminem är en typiskt cypriotisk restaurang som ligger i ett stenhus en bit upp på berget i Catalköy. Härifrån har man en ostörd utsikt över havet och man kan sitta både ute och inne. Inomhus är väggarna täckta med gamla familjeporträtt och cypriotiska antikviteter. Ute i trädgården är man omgiven av grönska. Här kan barnen springa runt och leka medan föräldrarna njuter i solskenet. Vid bergsväggen kan man hitta en liten damm under ingången till en tunnel som leder rätt in i stenväggen. Det var härifrån invånarna fick vatten förr i tiden när man ännu hämtade vatten från berget.

Eminem är mycket genuint och ombonat. Här kan med fördel spendera en hel söndagseftermiddag med familjen. Det är också en bra lokal för festligheter. Personalen är trevlig och hjälpsam.

För mer information och kontaktuppgifter till Eminem restaurant se New Cyprus Guide.