Artiklar

Lokala smaker på Cano’s Green Palace

Idylliskt belägen uppe på bergssluttningen ovanför Karsiyaka ligger den familjeägda restaurangen Cano’s Green Palace. Dess plats gör den inte till en självklar destination för de som inte känner till den – det här är en undangömd skatt – men mycket väl värd besöket för den som söker en äkta cypriotisk matupplevelse! Den stora lokalen har en fantastisk atmosfär med sittplatser för 120 gäster. På sommaren serverar man också mat ute i den vackra trädgården, som också har en bar och plats för över 300 gäster. Cano’s Green Palace är verkligen perfekt för stora fester och bröllop, det är svårt att föreställa sig en vackrare kuliss, med den grönskande trädgården och Besparmakbergskedjan som avtecknar sig mot himlen.

Ägarna är otroligt varma och välkomnande människor som är mycket uppmärksamma när det kommer till att ge besökarna den allra bästa servicen. Kvällen vi besöker restaurangen har middagsgästerna precis börjat anlända. Flera av dem vi pratar med har besökt restaurangen under fler års tid, och menar att maten är den bästa de smakat på Cypern. Det här är en restaurang man återvänder till, om inte bara för de cypriotisk delikatesserna och den goda servicen, så också för de magiska solnedgångarna som varje sommarkväll bjuder på ett maffigt skådespel över havet. Den här kvällen har himlen fullkomligt exploderat i nyanser av lila och sprider ett stämningsfullt ljus över gästerna som skålar med vin för att fira att semestern precis börjat.

Kleftico kebab, calamari, nyfångad tonfik och kycklingspett är bara några av rätterna, som alltid serveras med sallader, mezes och klyftpotatis. Att Cano’s Green Palace är en genuin cypriotisk restaurang märker man också av på de billiga priserna. Sök gärna efter restaurangen på Tripadvisor för att läsa kommentarer, recensioner och tips på rätter från tidigare gäster! Taxiservice finns för den som vill kunna ta sig ett glas vin eller öl till maten.

För bordsreservation eller mer information, besök Cano’s Green Palace på New Cyprus Guide. Välkomna!