Artiklar

Nybakat och närproducerat på Argonya Bakery & Garden Café

Den skulle kunna liknas vid Edens lustgård, den romantiska trädgården som omger Argonya Café & Garden Bakery, på vägen mellan Güzelyurt och Lefke på Cyperns västra kust.

Argonya erbjuder lokala cypriotiska rätter med en modern touch. Här kan man lugnt luta sig tillbaka och njuta av den traditionella kafékulturen och den turkcypriotiska gästfriheten. Argonya har sin egen lilla japanska träbro som är vackert placerad över en damm i den botaniska trådgården, som till övrigt är fylld av klassiska träd och traditionella blomsorter som utmärker sig för ön. I det kombinerade bageriet och butiken, säljer man hemgjorda bakverk och ett överflöd av lokala delikatesser som nybakat bröd, läckra desserter fyllda med honung eller sesampasta, ostfyllda Pilavınabakverk, johannesbrödsirap, lokal honung, kanderad frukt på burk, turkiskt kaffe, torkade valnötter, mandlar, hasselnötter och diverse typer av lokala hantverk.

I enlighet med turkisk tradition är Argonya att likna vid en tidsmaskin som tar sina gäster tillbaka till det genuina Cypern med hemlagad mat, familjär stämning och salta och söta bakverk som alltid är färska för dagen.

Cyprioterna älskar sötsaker och här kan man som gäst köpa med sig naturliga godsaker som honungskarameller, honungskakor, krossade valnötter, kanderad frukt och mycket mer. Restaurangen har en meny som bjuder på goda meze och vällagade rätter, hit kan man komma för både cypriotisk frukost, lunch och middag.

Det är en ro för själen att bara kunna sitta och slappna av i den mysiga trädgården. Hela Güzelyurt- och Lefkeområdet är välsignat av vacker natur och historiska platser. Unna dig en heldag här och kom ihåg att stanna till på trevliga Argonya Bakery & Garden Café, ägarinnan Hidayet och hennes familj välkomnar er varmt.

Argonya går bra att boka för bröllop, fester och andra speciella evenemang.

För mer information och kontaktuppgifter se Argonya Bakery & Garden Café på Facebook.