Artiklar

Unna dig ett par trendiga solglasögon från Akay Optik

Unna dig ett par moderiktiga solglasögon eller varför inte ett nytt armbandsur. Akay Optik är den ledande återförsäljaren av solglasögon och klockor på norra Cypern och här har man alltid koll på de senaste trenderna.

Vi träffar Yüksel Akay vars far startade företaget så tidigt som 1960. Han var en urmakare som lärde upp sig inom optik och specialiserade sig inom de båda områdena. Idag driver Yüksel två Akay Optik-butiker i Kyrenia och hans bror två i Nicosia. Han visar oss runt i Akay Optiks största butik som ligger på shoppinggatan i Kyrenia. Här finns det två våningar fyllda med solglasögon, klockor och andra accessoarer. ”Just nu är runda solglasögon helt klart den hetaste modellen, vi ser dem i alla kollektioner och hos alla modehus. Färgskalan på bågarna går gärna i naturliga färger. Färgspegelglas är en trend som stärkts ytterligare och helt platta glas är en ny och rolig detalj. Pilotglasögon finns fortfarande kvar i modebilden och har blivit en slags bas hos alla solglasögonägare, säger han”.

Vi går fram till stället med de tidlösa solglasögonen av märket Ray-Ban. Yüksel berättar att de klassiska modellerna håller i sig strakt i popularitet. Det tillverkas också nya modeller, inspirerade av de äldre, som håller allra högsta modegrad.

På nedre våningsplan har Akay Optik ett brett urval av klockor, perfekta armbandsur, mekaniska urverk, kronografer och eleganta mästerverk. Här kan man prova och jämföra sina favoriter bland premiummärken som Tissot och Swatch, och trendiga klockor att bära som smycken presenterade av Michael Kors, Guess, Diesel och Calvin Klein. För att ge klockan ett långt liv finns certifierade urmakare på plats i butiken till service. Föredrar kunden att boka in en tid för personlig rådgivning och utprovning så går det utmärkt både när det kommer till både klockor, glasögon och solglasögon. Akay Optik har glasögon från alla de ledande modehusen med ett unikt urval handplockade fina bågar. Vill man kolla synen så går det bra att göra synundersökning här. De nya glasögonen levereras snabbt.

”Vi åker regelbundet på utställningar runt om i världen, bland annat till Milano och Paris, där vi beställer in (place order) för nästa säsong. Allt vi importerar kommer direkt från respektive modehus och håller högsta kvalité”.

För några år sedan blev man norra Cyperns officiella distributör av det glamourösa märket Swarovski och nu i höst kommer man börja sälja hela sortimentet från Pandora.

Yüksel nämner att man har många internationella kunder som kommer till butiken. De passar på att handla medan de är här på semester. Norra Cypern har billigare priser på märkesglasögon och klockor än andra länder, t.ex. ligger man hela 20% under priset på södra Cypern, detta beror på växelkursen, att man på norra Cypern handlar i turkisk lira.

Nyligen lanserade man sin nya webbshop på www.akayoptik.com.tr, så nu går det utmärkt att beställa klockor och glasögon över internet. Leveransen sker redan nästa dag. Sidan kommer inom kort på engelska.

Vid alla köp man gör hos Akay Optik erhåller man som medlem bonuspoäng. För kontaktinformation se Akay Optik på New Cyprus Guide.